Novosti

Čokolada kao funkcionalna poslastica

funkcionalna čokolada

Čokolada kao funkcionalna poslastica

Brz tempo življenja savremeno društvo dovelo je do popularnosti “brze hrane” koja je postala sastavni deo kulture urbanih područja sa rastućom tendecijom obuhvatanja svih pora društva. Ali poslednjih godina u svetu je došlo do podizanja svesti o povezanosti hrane i zdravlja. Promene u načinu života i razvoj prehrambene tehnologije doprineli su i promenama u ishrani, a samim time i do promene kvaliteta života.

S ciljem da se poveća svest o potrebi za kvalitetnijom hranom nastao je koncept funkcionalne ishrane. Funkcionalnom se naziva hrana koja ima povoljan uticaj na ljudsko zdravlje, mimo uobičajenih nutritivnih funkcija. Biološki aktivna jedinjena su nosioci povoljnog dejstva funkcionalne hrane i pozitivno utiču na određene funkcije u organizmu.

Okrenuti savremenim trendovima i negujući visoki kvalitet, Eugen čokolaterija je zajedno sa Tehnološkim fakultetom iz Novog Sada, uz podršku Fonda za inovacionu delatnost, iz pretpristupnih fondova Evropske unije, započela proizvodnju prve funkcionalne čokolade u Srbiji. Nakon dugogodišnjeg iskustva u prozvodnji čokolade, koja je među najkvalitetnijim na našim prostorima, odlučili smo se za multidisciplirani pristup izradi nove čokolade. U našoj kuhinji fukcionalna čokolada se pravi dodavanjem prirodnih komponenti, kao što su najzdraviji molekuli borovnice, kupine i zelenog čaja. Uz visok procenat kakao delova i vrlo nizak nivo šećera, čokolada postaje zdrav poslastica, jer su ovi dodaci antioksidansi i pozitivno utiču na naše telo i nervni sistem.

Brojni benefiti po naše zdravlje kriju se u kockicama čokolade, a mi smo Vam dali razlog više da čokolada postane deo vaše svakodnevnice.