Istorija

Daleke 1697. godine slavnog evropskog vojskovođu Eugena Savojskog, uoči Senćanske bitke koja će zauvek promeniti istoriju ovog regiona, hrabri graničari dočekali su sa toplom čokoladom. Ispijajući ovaj čudesni napitak, Eugen Savojski pripremao je poslednje detalje borbene strategije protiv moćne turske vojske. Ova beleška iz dnevnika njegovog ađutanta predstavlja prvi pisani dokument o čokoladi na našem prostoru.


Tri veka kasnije, Eugen Chocolate vam predstavlja kolekcije prefinjenih i izazovnih čokoladnih kreacija koje će zadovoljiti najrazličtije ukuse i očekivanja od čokolade.


Eugen Chocolate, kompanija za proizvodnju finih čokolada osnovana je 2007. godine u Novom Sadu, sa ciljem da se na tržište plasira nov proizvod koji će kvalitetom i ekskluzivnošću zadovoljiti sve zahtevnije potrebe savremenog tržišta. Proizvodnja bazirana na naučnom znanju i iskustvu, uz poštovanje tradicionalnih veština, rezultirala je visokokvalitenim i bezbednim proizvodima, sa prepoznatljivim dizajnom i vizuelnim identitetom.


Zajednička odlika čokoladnih kreacija koje nastaju u Euegen Chocolate-u su stručno izbalansirane, a istovrmeno neobične i originalne kombinacije visokokvalitetne čokolade, začina, voća, lekovitog bilja i aroma.

Proizvodnja čokolade

Proizvodnja Eugen čokolada započinje pažljivim odabirom najkvalitetnijih sirovina. Sledeći korak jeste ulazna kontrola sirovina i označavanje svake komponente koja ulazi u gotov proizvod. Sa tehničko-tehnološkog aspekta, sama proizvodnja čokolade postavljena je od strane tima visoko kvalifikovanih stručnjaka sa bogatim radnim iskustvom.

Eugen čokolade odlikuje visoki procenat kakao delova, kao i to da sadrže isključivo kakao buter kao jedan od najznačajnijih sastojaka koji određuje kvalitet čokolade.

Proizvodnja se vrši prema principima HACCP i ISO standarda, što rezultira proizvodnjom visoko kvalitetnih, zdravstveno bezbednih proizvoda. Za finalnu kontrolu gotovih proizvoda zadužena je akreditovana laboratorija Prehrambenog institita u Novom Sadu.

Predanošću i posvećenošću u traganju za novim ukusima Eugen Chocolate je tokom godina razvio širok spektar čokoladnih proizvoda koji su idealni za svaku priliku: od čokoladnih proizvoda u rinfuzi koji su idealni za svakodnevnu dozu slatkog zadovoljstva, preko bombonjera u atraktivnoj i elegantnoj ambalaži i luksuznih pakovanja od drveta koje predstavljaju poklon koji će svakome izmamiti osmeh, do čokoladnih suvenira sa starim razglednicama Srbije i literarnim opisima gradova i znamenitosti, čuvenih pisaca Mike Antića, Ive Andrića ili Bore Stankovića.

Kreiranje ambalaže

Poseban deo proizvodnje čini izrada atraktivne ambalaže od najfinijih materijala. Ambalaža za sve kolekcije Eugen čokolada oplemenjena je posebnim detaljima koji joj daju karakterističan vizuelni efekat i upečatljiv dizajn.

Kreativni tim svakodnevno radi na razvoju novih proizvoda kako bi ljubiteljima čokolade priuštio zadovoljstvo za sva čula. Zahvaljujući kvalitetu i luksuznoj ambalaži, Eugen čokolade postale su popularan korporativni poklon brojnih internacionalnih i domaćih kompanija za poslovne partnere, ali i šarmanatan detalj mnogih specijalnih događaja i promotivnih aktivnosti, kao i neodoljivi poklon za drage ljude.

Tim dizajnera svakodnevno radi na kreiranju novih i drugačijih vrsta i oblika pakovanja, koji bi svojim kvalitetom i originalnošću bili adekvatno « odelo » za nesvakidašnje ukuse čokolada koji se rađaju u našoj manufakturi. Ambalaža se izrađuje u našoj štampariji, gde nam neumorno pomaže nekoliko mašina : mašina za štampu zlatotiska, laser za graviranje, mašina za digitalnu štampu, kater, dok se ambalaža najluksuznijih kolekcija, Royal i Exclusive, proizvodi manuelno, u našoj radionici.

Korporativni pokloni

Zahvaljujući kvalitetu i luksuznoj ambalaži, Eugen čokolade postale su popularan korporativni poklon brojnih internacionalnih i domaćih kompanija za poslovne partnere, ali i šarmanatan detalj mnogih specijalnih događaja i promotivnih aktivnosti.

Od 2007. godine kada je manufaktura čokolade počela sa radom, Eugen Chocolate se razvio u prepoznatljiv brend. Zajedničke odlike čokoladnih kreacija koje nastaju u Eugen čokolateriji jesu izbalansirane, a istovremeno neobične i originalne kombinacije visokokvalitetne čokolade, začina, voća i aroma.

Posebnu atraktivnost predstavlja mogućnost brendiranja i prilagođavanja ambalaže korporativnom vizuelnom identitetu Klijenta. Tako osmišljeni i dizajnirani čokoladni proizvodi pružaju jedinstvenu mogućnost da « zasladite » svaki značajan događaj, i u svakoj prilici pronađete odgovarajuću kolekciju čokolada kojom biste na elegantan način ukazali pažnju važnim poslovnim partnerima, stimulisali vaše kupce ili korisnike usluga, ili motivisali i obradovali vaše zaposlene.

Zahvaljujući predusretljivosti i potpunoj posvećenosti klijentima, ali i razumevanju za specifične zahteve i potrebe, kao i profesionalnom ophođenju u svakom segmentu poslovanja, Eugen Chocolate je nagrađen poverenjem i kontinuiranom višegodišnjom saradnjom sa većinom najznačajnijih kompanija koje posluju u Srbiji.