Dan Zaljubljenih

Slatki zalogaji ljubavi

Love edition opt

Dan zaljubljenih je najromatičniji praznik u godini koji se 14. februara obeležava širom sveta.
Iako je ljubav u našim životima prisutna svakog dana, ovaj datum predstavlja simboličan dan proslave ljubavi, kada nastojimo da lepim gestom obradujemo voljenu osobu.

Postoje brojne legende o nastanku ovog praznika a najrasprostanjenija, a smatra se i najtačnija, jeste priča o rimskom svešteniku Valentinu koji je, uprkos represivnoj vladavini tadašnjeg cara Klaudija II koji je smatrao da su neoženjeni muškarci bolji ratnici, veličao ljubav i nastojao da venčava mlade bračne parove, ikako se u tom momentu brak smatrao nepoželjnim činom. Svoja uveranja platio je životom, ali je ideal ljubavi za koji se zalagao vekovima opstao.

Običaj darivanja na ovaj dan i pronalaženja najkreativnijih načina da obradujete voljenu osobu i danas je prisutan. Širom sveta ljudi nastoje da na najmaštovitiji način iznenade drage osobe, a neizostavni deo ovog lepog čina jesu slatke poslastice, a najčešće čokolada.

O popularnosti  čokoladnih poklona u svetu govori podatak da u Japanu sve žene na ovaj dan poklanjaju muškarcima čokoladu, a darivani su svi, od kolega, prijatelja, šefova do muževa, očeva i sinova. Muškarci uzvraćaju pažnju tako što mesec dana kasnije poklanjaju ženama belu čokoladu. Ovaj običaj naziva se Beli dan.

Ono sto sa sigurnošću znamo jeste da slatki znaci pažnje skrivene u svakoj kockici ručno pravljene Eugen čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U susret Danu Zaljubljenih osmisili smo inspirativna pakovanja ukrašena univerzalnim simbolima, a na vama je da izaberete najslađi poklon iz naše specijalne edicije posvećene LJUBAVI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *