Novosti

Slatki zalogaji ljubavi

Love edition opt

Dan zaljubljenih je najromatičniji praznik u godini koji se 14. februara obeležava širom sveta.
Iako je ljubav u našim životima prisutna svakog dana, ovaj datum predstavlja simboličan dan proslave ljubavi, kada nastojimo da lepim gestom obradujemo voljenu osobu.

Postoje brojne legende o nastanku ovog praznika a najrasprostanjenija jeste priča o rimskom svešteniku Valentinu, koji se usprotivio represivnoj vladavini tadašnjeg cara Klaudija II. Sveštenik je nastojao da venčava mlade vojnike sa njihovim izabranicama, ikako se u tom momentu brak smatrao nepoželjnim činom koji remeti njihove vojničke dužnosti. Svoja uveranja platio je životom, ali je ideal ljubavi za koji se zalagao vekovima opstao.

Običaj darivanja na ovaj dan i pronalaženja najkreativnijih načina da obradujete voljenu osobu i danas je prisutan. Širom sveta ljudi nastoje da na najmaštovitiji način iznenade drage osobe, a neizostavni deo ovog lepog čina jesu slatke poslastice, a najčešće čokolada.

O popularnosti  čokoladnih poklona u svetu govori podatak da u Japanu sve žene na ovaj dan poklanjaju muškarcima čokoladu, a darivani su svi, od kolega, prijatelja, šefova do muževa, očeva i sinova. Muškarci uzvraćaju pažnju tako što mesec dana kasnije poklanjaju ženama belu čokoladu. Ovaj običaj naziva se Beli dan.

Ono sto sa sigurnošću znamo jeste da slatki znaci pažnje skrivene u svakoj kockici ručno pravljene Eugen čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U susret Danu Zaljubljenih osmisili smo inspirativna pakovanja ukrašena univerzalnim simbolima, a na vama je da izaberete najslađi poklon iz naše specijalne edicije posvećene LJUBAVI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *