OPŠTI USLOVI POSLOVANJA

Opšti uslovi poslovanja internet prodaje preduzeća ”Eugen Chocolate” d.o.o., Gložan, sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Zbog prirode poslovanja prodaja preko interneta se brzo evidentira i menja. Na sajtu su prikazane preporučene maloprodajne cene ”Eugen Chocolate” d.o.o. Internet cena je ona koja vredi pri kupovini preko interneta uz plaćanje celog iznosa gotovinom. Slike artikala na sajtu se mogu razlikovati od stvarnog izgleda artikla.

POLITIKA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA KORISNIKA

U ime Eugen Chocolate d.o.o. Gložan se obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika, u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju, pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koji se koriste za marketingške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

„Eugen Chocolate “d.o.o. Gložan se obavezuje da neće zloupotrebljavati lične podatke iz obrasca narudžbe. Ličnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (kao što su ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.). „Eugen Chocolate” d.o.o. neće dostavljati niti razotkriti lične podatke Kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obaveza. Svi podaci o Kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo onima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. „Eugen Chocolate “d.o.o. i njegovi poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. „Eugen Chocolate “d.o.o. se obavezuje da će pružati zaštitu ličnim podacima Kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o Kupcima koji su nužni za ispunjenje obaveza. Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a nisu lični podaci (vrste pretraživača, broj poseta, vreme provedeno na stranicama i sl.) „Eugen Chocolate ”D.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocene posećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti. Gore navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa kao i na sve stranice unutar domena, a ne na spoljne stranice na koje upućuju linkovi na domenu.

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici , poverljive informacije se prenoste putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi putem SSL protokola i PKI sistema , kao trenutno najsavremenije kriptovane tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine , garantuje procesor platnih kartica , Banca Intesa A.D. Beograd, , pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu

SIGURNOST

“Eugen Chocolate” d.o.o. internet prodaja koristi „cookie“ isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tokom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov pretraživač (browser), a samim tim i korisnika.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje prilikom preuzimanja proizvoda ili putem platne kartice. (isporuka eksternom kurirskom službom na traženu adresu na području Republike Srbije).
Plaćanje prilikom preuzimanja proizvoda ćete izvršiti eksternoj kurirskoj službi pri isporuci pošiljke. Prilikom isporuke robe eksterna kurirska služba je u obavezi da kupcu dostavi račun i prateću dokumentaciju, na kojoj će kupac potvrditi da mu je roba isporučena.

Plaćanje putem platne kartice je moguće izvšiti platnim karticama DINA, VISA, MasterCard, Maestro i American Express. Prilikom kupovine po vašoj platnoj kartici biće rezervisana sredstva u visini iznosa vaše porudžbenice. Prodavac zadržava pravo da proveri ispravnost ili validnost platne kartice kao i podatke o kupcu. Prilikom plaćanja karticom putem interneta unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici Banke, a prenos sredstava se vrši u zaštićenoj (kriptovanoj) formi, te Eugen Chocolate d.o.o. ni u jednom trenutku nema pristup osetljivim podacima kupca, usled čega ne može biti odgovorna za zloupotrebu istih.

CENE

Cene prikazane na sajtu su sa PDV-om. Cene vrede u trenutku predaje porudžbine i u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja.
Cene su izražene u dinarima.
U istaknute cene nisu uračunati troškovi isporuke robe na adresu kupca.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije –dinar(RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj valuti kroz konverziju u istu, po kursu koju koriste kartičarske organizacije, a koje nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

NAČIN DOSTAVE

Robu naručenu preko interneta isporučujemo eksternom kurirskom sluzbom na traženu adresu. Za sve proizvode dostava se izvršava dva do tri radna dana, a ponekad i duže u zavisnosti od teritorijalne pozicije porudžbenika. U slučaju da robu ne primite u naznačenom periodu potrebno je da nas kontaktirate telefonom ili putem e-maila. Dostava nije ograničena iznosom i količinom. Dostava se vrši radnim danima. Za dostavu je moguće odrediti i drugu adresu od one na kojoj stanujete, npr. adresu radnog mesta. Isporuka se ne vrši subotom i nedeljom. Sumnja na zloupotrebu ili kršenje nekog od Uslova i pravila korišćenja povlači sa sobom brisanje potrošača iz baze internet prodavnice i onemogućavanje novih porudžbina.

TROŠKOVI DOSTAVE

Troškovi dostave za sve porudžbine čija je vrednost ispod 3000 dinara iznosi 300 dinara. Za sve porudžbine iz Srbije čija je vrednost iznad 3000 dinara dostava je besplatna.

PRAVO NA ODUSTAJANJA OD KUPOVINE – VRAĆANJE ROBE

Kupac je dužan da pre kupovine robu pregleda, proveri eventualna oštećenja i da odmah reklamira radniku koji je robu dostavio kao i da odbije preuzimanje isporučene robe koja ima oštećenja. Rizik slučajne propasti ili oštećenja robe nakon predaje robe kupcu, snosi kupac odnosno potrošač.U slučaju odustanka od ugovora, kupac snosi troškove povraćaja i ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda, a nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje robe koji su rezultat neadekvatnog rukovanja robom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povraćaj sredstava i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

POLITIKA KVALITETA

Za kvalitet robe odgovoran je proizvođač. Za kvalitet usluge (u smislu blagovremene isporuke robe) odgovornost snosi eksterna kurirska sluzba. Za sve primedbe koje kupac ima vezano za isporuku robe potrebno je da se javi telefonom u sedište proizvođača ili ektserne kurirske službe.

REKLAMACIJA

Postupak rešavanja reklamacije sprovodi se na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (“Sl.Glasnik RS” br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013).
Na zamenu neispravnih proizvoda imate pravo ako je na proizvodu jasno vidljivo da greška nije nastala nepravilnim korišćenjem već da je došlo do greške u proizvodnji, pakovanju ili transportu.
Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana od prijema reklamacije. Rok za rešavanje je 14 dana od prijema reklamacije.

Povrat robe se vrši na naš trošak, a prijava ide u tri koraka:

1. Pošaljite Vaš zahtev na e-mail eugen@eugenchocolate.com
Obavezno navedite sledeće podatke:
– ime i prezime;
– e-mail adresu;
– broj računa koji ste dobili sa robom;
– Slike proizvoda i poruku u kojoj ćete opisati razlog reklamacije.

2. Artikle namenjene za povrat spakujte kako ne bi došlo do oštećenja u transportu. Obavezno priložite račun, a na pakovanju napišite „reklamacija“ i broj dokumenta koji ste dobili.
Molim Vas da ne zaboravite da priložite originalni dokument (račun) jer bez njega nismo u mogućnosti da zamenimo robu.

3. Nakon što oštećena roba stigne u naše prostorije i provere reklamacije, ispravan artikal biće isporučen na vašu adresu. Ukoliko artikal više nemamo u ponudi, biće izvršen povraćaj novca u skladu sa dogovorom o načinu povraćaja sa kupcem.
U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji prethodno platio nekom od platnih kartica , delimično ili u celosti a bez obzira na razlog vraćanja , Eugen Chocolate d.o.o. Gložan je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MX i Maestro metoda plaćanja , što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstva na račun korisnika kartice.

Zamena oštećenog artikla ide na trošak prodavca i vrši se preko eksterne službe.

EKSTERNE USLUGE

Usluge koje Vam pruža ”Eugen Chocolate ” d.o.o. Gložan prodavnica ne uključuje troškove koje snosite korišćenjem računarske opreme i druge elektronske uređaje i usluge za pristup našim stranicama. ”Eugen Chocolate ” d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, interneta ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom poručivanja ili pregleda web stranice.